För att handla på Blomsterkompaniet.se måste du ha fyllt 18 år och ha ett svenskt personnummer eller organisationsnummer. Vi förbehåller oss rätten att annullera order från personer eller företag som uppgivit felaktiga uppgifter, har betalningsanmärkningar eller på annat sätt inte godkänds i vår kreditbedömning. Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel och eventuellt oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. Samtliga priser är angivna inklusive moms. Du betalar en fraktkostnad per beställning, se punkt 5.

1. Leveranstid

Se leveranstiden i respektive produkts informationstext. Leveranstiden är vanligtvis 5 arbetsdagar från beställningsdagen, se info på den enskilda produkten. Har produkterna du vill beställa  olika långa leveranstider och du vill ha varor med kort leveranstid först bör du göra två separata beställningar. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta så snart som möjligt efter köptillfället. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella prisfel.

2. Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar detta mail för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

3. Högsta orderbelopp och kreditgräns

Vid fakturering och delbetalning varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs. Kreditgränsen sätts vid varje enskilt köp efter sedvanlig kreditprövning.

4. Betalningsalternativ

Vid köp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla kreditansökan.

5. Frakt

Fraktavgiften baseras på den fraktklass produkten tillhör. Fraktklassen avgörs av mått och vikt, du ser vilken fraktavgift din order kommer att få i kassan. Handlar du produkter ur flera fraktklasser betalar du den högsta fraktavgiften. Naturligtvis betalar du bara en fraktavgift oavsett vilket antal produkter som du beställer eller om ordern delas upp i flera olika försändelser. Kostnaden för frakt räknas ut automatiskt i din order.

6. Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Blomsterkompaniet betalningsansvarig. Meddela kundtjänst direkt för snabbaste service, dock senast inom skälig tid om du som kund varit förhindrad att påtala felet vid leverans. Får vi tillbaka paket som inte lösts ut, kommer vi att debitera kunden alla kostnader för returfrakt etc. och en hanteringsavgift på 395 kronor.

7. Ångerrätt

Som kund hos Blomsterkompaniet.se har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan. Meddelande om retur ska skickas till vår kundtjänst senast 14 dagar från mottagandet av varan. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör – transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelsen! Blomsterkompaniet åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur.

8. Fel i vara

8.1 Fel vid leverans Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundtjänst direkt för snabbast service, dock senast inom skälig tid om du som kund varit förhindrat att undersöka varan vid leverans. Vi tar emot felanmälan och återkommer med returanvisningar. Vid försäljning till konsument (privatperson) gäller enligt konsumentköplagen att Blomsterkompaniet vid köp gjort av konsument ska avhjälpa felet eller företa omleverans om det kan ske utan oskälig kostnad eller olägenhet för Blomsterkompaniet. Vi har vidare alltid rätt att på egen bekostnad avhjälpa felet, t.ex. genom reparation, eller byta mot en felfri vara. 8.2 Fel under garantitiden Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under ett år, eller under den garantiperiod som gäller för den enskilda produkten, garanti gäller från det datum som produkten hämtats ut från ombud alternativt levererats. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende. Den gäller inte heller vid yttre åverkan på produkten, som till exempel tappskador, fukt eller till följd utav åska. För mer specifik information om din produkts garanti var god se bruksanvisningen för produkten. Om din vara skulle sluta fungera under garantitiden tar du kontakt med vår kundservice som ger dig instruktioner om hur du går till väga för att skicka varan på reparation. Observera att tillverkaren har upp till tre försök att reparera produkten innan de är skyldiga att byta ut den. 8.3 Reklamation Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckt eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år, det är endast ursprungskunden som har möjligheten att reklamera till Blomsterkompaniet, om en produkt köps i andra hand gäller endast eventuell garanti direkt via tillverkaren. 8.4 Garantitid Vi lämnar alltid ett års garanti på de varor som finns i vårt sortiment. För förbrukningsvaror och reservdelar etc. lämnar vi ingen garanti.