Blomsterkompaniet ägs och drivs av mig, Jeanette. Jag är Närking och uppvuxen i Örebro och Stockholm. Efter skolan flyttade jag till Halmstad, där jag träffade en skånsk man, så kärleken tog mig till Vellinge. Jag utbildade mig till Florist och blomsterdekoratör (steg 1-3)
på Ingvar Strandhs blomsterskola i Oxie och har både Gesällbrev och Mästarbrev.

Efter 20 år som Florist började jag läsa till Trädgårdsingenjör med designinrikting (Tring-design) på SLU i Alnarp.
När jag hade arbetat och praktiserat i ett antal blomsterbutiker bl.a. Fröknarna Klorofyll och Blomsterpigan i Malmö, Bya-Blomman i Vellinge, Blomsteriet i Vellinge och Höllviken, Hästhovens blommor – Mia Wendt i Höllviken, Blomsterfén i Lund, Blomsterarkitektur i Köpenhamn – Bo Ingemann och hos Erik Bering i Köpenhamn, förverkligade jag drömmen om min egen butik 2006.

Mina specialiteter är brudbuketter, dekorationer och trädgårdsdesign. Jag arbetar med bröllopsblommor, begravningsblommor, blomsterbud och att rita trädgårdar. Jag gör även festdukningar och större dekorationer till event och bröllopskoordinering. Jag älskar blommorna, växterna, variation, utmaningar, årstidernas växlingar, nya trender, olika tekniker och håller mig alltid uppdaterad genom att gå på mässor, kurser och workshops.

Varmt välkomna till Blomsterkompaniet!

Jeanette Hornbeck